Bovenstaande is de tweede versie van “De kwekerij” 60/80 precies 1 jaar na dato van de eerste. De eerste versie blijft privé en hangt als inspiratie in mijn atelier thuis.

Eind 2018, na een moeilijke periode in mijn privé en werkomgeving als beroepsmilitair, kwam er een behoefte om te gaan schilderen naar boven. Ik was benieuwd of ik enig talent zou hebben en het was echt een drempel waar ik overheen moest. Het experiment kon ook falen en dan.

Tijdens mijn leven maakte ik al wel schetsen van het buitenleven. Ik wilde ontdekken of ik dit kon omzetten naar schilderijen. Mijn spreekwoordelijke rugzak zat vol met levensindrukken. En ik had de behoefte om dit te visualiseren in schilderijen. Misschien wat vreemd gedacht maar hiermee zou er in de toekomst nog een beeld gevormd kunnen worden hoe ik als mens in deze wereld had gestaan.

Het eerste werk dat ik maakte was er een van een beeld uit de Betuwe. Het was op een vroege morgen voor dag en douw dat ik daar was en een foto maakte van de laagstaande maan boven Lienden.

Het werk heet “De kwekerij” vanwege de plek waar ik de foto maakte. Op deze plek ligt een kleine plas met daarlangs een stromende beek. Langs de oevers vullen boomkwekerijen en boomgaarden de ruimte. Dit was voor mij een inspiratie waar dit alles is begonnen. En tot op heden ben ik dankbaar dat ik die drempel ben over gegaan. Het heeft mij veel vreugde en rust gegeven.