Vorig jaar werd mij gevraagd tijdens de “Boeldag” in Voorthuizen mijn werk te exposeren. Dit was de eerste keer dat dit gebeurde. Een hele kerk had ik ter beschikking.

Het thema waar ik mee aan het werk was op dat moment was de bloesem. En de titel “Fragiel nieuw leven” werd geboren. Hiermee doelde ik op de fragiliteit van de bloesem. Kort heftig en overweldigend. Tevens kondigt dit het nieuwe leven en seizoen aan. Als de bloesem succesvol is, kan er vrucht gedragen worden.

Tevens was er de parallel naar mijn eigen leven, waarin ik mijn talent voor schilderen heb ontdekt, en de “rijkdom” die het mij bracht tot op heden. Voor en tijdens de expositie was er de spanning bij mij hoe het publiek erop zou reageren. Organist Arjan Blankenspoor speelde in verschillende sessies op het orgel wat samen met de werken een symbiose was. Bij verschillende bezoekers kwamen er emoties naar boven, door de combinatie van de werken en het orgelspel.

Het was een nieuw en motiverend evenement waar ik veel van heb geleerd. Het inspireerde mij ook in welke richting ik mij verder wil ontwikkelen.